ΝΙΚΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ / ΔΙΨΑΣ του αναρχικού Θ. Χατζηαγγέλου

Το κράτος ιστορικά, ασχέτως πολιτικού διαχειριστή, προκειμένου να καθυποτάξει οποιαδήποτε αντίσταση και να σιγάσει κάθε φωνή που καταγγέλλει αυτό το άδικο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης εφαρμόζει δύο τακτικές: την αφομοίωση και την καταστολή. Η δεξιά διαχείριση της εξουσίας ενόψει εκλογών προκειμένου να συσπειρώσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, επιλέγει την απαρέκκλιτη υιοθέτηση του δόγματος: νόμος, τάξη και ωμή καταστολή, την ίδια ώρα που ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας φτωχοποιούνται και βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση. Την εφαρμογή αυτής της τακτικής, οι από τα κάτω, την βιώνουμε καθημερινά. Από την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας (του καθεστώτος) και την αποφυλάκιση-επιβράβευση του μπάτσου που δολοφόνησε τον 16χρονο ρομά Κ. Φραγκούλη μέχρι την τοποθέτηση αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, τις εκκενώσεις καταλήψεων και την καταστολή διαδηλώσεων, το κράτος δολοφονεί και καταστέλλει. Στόχος του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών είναι η φυσική, υλική και πολιτική εξόντωση όλων όσοι/ες δεν δέχονται την εκμετάλλευση και την καταπίεση ως όρο ζωής και αγωνίζονται να την αποτινάξουν αγωνιζόμενοι/ες για μια ζωή πιο ελεύθερη, απαλλαγμένη από τα δεσμά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό της εκδικητικής πρακτικής που επιφυλάσσει το κράτος για τους αμετανόητους εχθρούς του αποφασίζεται στις 19/12 η εκδικητική μεταγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτου εντός των τειχών ως μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας. Η απόφαση αυτή του πενταμελούς συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, προφανώς και δεν είναι τυχαία, αλλά απορρέει από την επιλογή του συντρόφου να αγωνιστεί και μέσα στις φυλακές μαζί με άλλους κρατούμενους ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα και την περαιτέρω επιδείνωση των όρων κράτησης στα κολαστήρια της δημοκρατίας. Έναν κώδικα που ουσιαστικά καταργεί την άδεια σε κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, αυστηροποιεί τα όρια της υφ’ όρων απόλυσης και των εκπαιδευτικών αδειών και επαναφέρει τις ειδικές φυλακές τύπου Γ ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκινάει άμεσα απεργία πείνας και δίψας και με έσχατο μέσο αγώνα πλέον το ίδιο του το σώμα διεκδικεί αφενός την γνωστοποίηση των λόγων μεταφοράς του στις φυλακές Νιγρίτας και αφετέρου την επαναφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενώ, αυτή τη στιγμή βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σερρών με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και τον ίδιο να κινδυνεύει άμεσα κάθε λεπτό να πέσει σε κώμα. Προκειμένου ωστόσο το κράτος να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος από το ενδεχόμενο της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του συντρόφου προκρίνει με τη συναίνεση μερίδας γιατρών του νοσοκομείου Σερρών την λύση της υποχρεωτικής σίτισής του, κάτι που δεδομένα συνιστά μορφή βασανισμού εναντίον ενός απεργού πείνας και δίψας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των αιτημάτων του, οι αναρχικοί κρατούμενοι Γ. Μιχαηλίδης, Λ. Βουγιουκλάκης, Φ. Δασκαλάς και Φ. Τζιώτζης προχώρησαν επίσης σε απεργία πείνας.

Όσο επινοητική όμως και αν είναι η εξουσία στις μεθόδους καταστολής που εφαρμόζει αυτό που παραβλέπουν οι κυρίαρχοι είναι ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταστείλουν αυτό που ποτέ δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν: την δύναμη που δίνει ο αγώνας για μια ελεύθερη και ανεξούσια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς κράτος και αφεντικά. Ο αγώνας του Θάνου Χατζηαγγέλου είναι αγώνας για την διεκδίκηση μιας μικρής ανάσας ελευθερίας εντός των τειχών γι’ αυτό και μας αφορά όλους και όλες. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να γίνει βορά του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας μέχρι τη στιγμή που θα γκρεμίσουμε τα τείχη κάθε φυλακής…

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ & Φ. ΤΖΙΩΤΖΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τετάρτη 28/12 στις 18:00,

Τσιμισκή με Αγ.Σοφίας