Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους της πορείας αλληλεγγύης στην Libertatia

Στις 21 Γενάρη του 18 ένας εθνικιστικός οχετός πραγματοποιεί συγκέντρωση με αφορμή το Μακεδονικό, ενώ την ίδια στιγμή φασιστικές γκρούπες προχωρούν σε επιθέσεις σε καταλήψεις υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας και τελικά στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται μαζική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις με περισσότερους από 2000 συμμετέχοντες, η οποία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Κατά την διάρκεια αυτής της επίθεσης συλλαμβάνονται 4 σύντροφοι και μια συντρόφισσα οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. Οι σύντροφοι πρόκειται να δικαστούν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο Σερρών.

Οι καταλήψεις αποτελούν δομές κοινωνικού και ταξικού αγώνα και αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Ως τέτοιες, ο κόσμος του αγώνα τις υπερασπίστηκε εκείνη τη μέρα και συνεχίζει να τις υπερασπίζεται.

Η καταστολή που δέχθηκε η συγκεκριμένη πορεία αλλά και το αναβαθμισμένο κατηγορητήριο που βαρύνει τους συντρόφους αποσκοπεί εμφανώς στον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι/ες κατεβαίνουν στον δρόμο, αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Από πλευράς μας, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα μόνους στα χέρια της κρατικής καταστολής.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA


ΤΡΙΤΗ 31/08 | 18.00| ΚΑΜΑΡΑ| ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01/09 | 09.00