ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ «TERRA INCOGNITA»

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/8 οι ένστολες ορδές των εντολοδόχων της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας εισέβαλαν και σφράγισαν την κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη. Μια κίνηση που ήρθε να προστεθεί σε ένα συνεχές κατασταλτικών ενεργειών του κράτους, ασχέτως των εκάστοτε διαχειριστών του, εναντίον δομών του αντικρατικού / αντικαπιταλιστικού αγώνα. Μια ακόμα επίθεση που έχει ως σκοπό τον αφοπλισμό, την αποδυνάμωση και τελικά την εξουδετέρωση του εσωτερικού εχθρού και την πολυπόθητη για τους εξουσιαστές διαμόρφωση μιας κοινωνίας νεκροταφείο, χωρίς αντιδράσεις στα κυριαρχικά τους σχέδια.

Τα έμμισθα φερέφωνα της εξουσίας από την πρώτη στιγμή άρχισαν, όπως ήταν αναμενόμενο, να αναπαράγουν την προπαγανδιστική αφήγηση του κράτους συμβάλλοντας στη μόνιμη επιχείρηση εγκληματοποίησης και αποπολιτικοποίησης των κατειλημμένων χώρων κοινωνικού και ταξικού αγώνα και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτούς. Οι τηλεθεατές για άλλη μια φορά είδαν μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ αυτό που ήθελε το κράτος να δουν· εφαρμογή του νόμου με πάνοπλους πραιτοριανούς, τάξη και ασφάλεια. Το μόνο που δεν είδαν είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο εκκενώθηκε η κατάληψη.

Η κατάληψη Terra Incognita αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το αναρχικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Για 16 και πλέον χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς δεκάδων αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών στον αγώνα τους για την κοινωνική απελευθέρωση. Η πολιτική και υλική υποστήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών και εν γένει των κρατουμένων, η συμβολή στον αντιφασιστικό αγώνα, η συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης, η προώθηση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η έμπρακτη κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη προς τους/τις μετανάστες/ριες αλλά και κάθε καταπιεσμένη και εκμεταλλευόμενο όπως αυτή που επιδεικνύει εν μέσω πανδημίας, οι παρεμβάσεις ενάντια σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους είναι μερικές μόνο από τις ψηφίδες που συνθέτουν το μωσαϊκό της αδιάλειπτης και συνεπούς αγωνιστικής πορείας και της πολύμορφης δράσης της Terra.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την αληθινή αιτία της κατασταλτικής αυτής κίνησης. Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που κάθε εξουσία φοβάται, θέλει να αποτρέψει και να εξαφανίσει. Και αυτή την αιτία που αποτελεί ταυτόχρονα και αιτία κάθε εκκένωσης πολιτικής κατάληψης που έγινε ή θα γίνει, δεν θα μεταδοθεί ποτέ από τα δελτία των ειδήσεων.

Ό, τι και να κάνουν οι κρατικοί δολοφόνοι, όσες δομές του αναρχικού αγώνα κι αν εκκενώσουν, όσα χτυπήματα κι αν μας καταφέρουν, όσα εμπόδια κι αν ορθώσουν ευελπιστώντας να ανακόψουν την πορεία μας προς την κοινωνική απελευθέρωση, ματαιοπονούν. Η καταστολή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν οι εξουσιαστές εμπνευστές της. Όσο θα υπάρχει καταπίεση, ανισότητα και ανελευθερία δεν πρόκειται να απαλλαγούν από τον απελευθερωτικό αγώνα και τους αναρχικούς. Μετά από κάθε πλήγμα θα συνεχίζουμε με ανανεωμένο πάθος και δύναμη να πορευόμαστε αναζητώντας την άγνωστη Γη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους. Την άγνωστη Γη της αναρχίας. 

 

…Γιατί θέλουμε ακόμα τον ήχο της καταιγίδας!