Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Δερβενίων 56

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουνίου μπάτσοι εισβάλλουν και σφραγίζουν την πολιτική κατάληψη Δερβενίων 56 και παρακείμενη στεγαστική κατάληψη. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί συγκέντρωση αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών που προσεγγίζουν την κατάληψη που δέχεται επίσης καταστολή και καταλήγει στην εισβολή των ΜΑΤ σε παρακείμενα μαγαζιά, σε συλλήψεις και ξύλο.

Αυτή η κατασταλτική κίνηση με σκοπό την εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη» έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό και έλεγχο των διαδηλώσεων και την απόπειρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια στην λεηλασία της φύσης. Είναι δεδομένο ότι οι αγωνιζόμενοι και οι δομές που δεν αφομοιώνονται ούτε συμβιβάζονται με λογικές εκμετάλλευσης και εξουσίας δέχονται την κρατική καταστολή.

Οι καταλήψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ατομική και κοινωνική χειραφέτηση από τα δεσμά του κράτους και του καπιταλισμού. Είναι η συλλογικοποιημένη έμπρακτη άρνηση της ιδιοκτησίας και των ιεραρχικών σχέσεων διαμεσολάβησης που επιτάσσει η κυριαρχία. Αυτό όμως που παραβλέπουν οι εξουσιαστές είναι το ότι στις καταλήψεις δεν στεγάζονται μόνο οι δομές μας αλλά κυρίως οι σχέσεις, οι αγώνες και οι ιδέες μας. Οι ιδέες για έναν ανεξούσιο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας τον οποίο χτίζουμε μέσα στο κέλυφος του γερασμένου κόσμου τους· κι’ αυτές οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

10, 100, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56