Παρέμβαση στα δικαστήρια Θεσ/νίκης για νεκρούς κρατουμένους

Την Πέμπτη 15/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό και τρικάκια στα δικαστήρια Θεσ/νίκης

 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

1/2/18. Κρατούμενος, βρίσκεται κρεμασμένος στην απομόνωση του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού.

2/2/18. 26χρονος κρατούμενος, βρίσκεται νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Λάρισας, μετά από μόλυνση σε ένα χαλασμένο δόντι.

5/2/18. Κρατούμενος βρίσκεται κρεμασμένος στο κελί του, στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Τρείς ακόμα νεκροί προστέθηκαν στη μακρά λίστα των κρατικών δολοφονιών. Τρείς ακόμη ζωές ανάμεσα σε αναρίθμητες άλλες που αφήνονται να σβήσουν μέσα σε φυλακές, κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για την κυριαρχία -και δυστυχώς για ένα μεγάλο μέρος των εκμεταλλευόμενων- όλοι αυτοί που βιώνουν το μαρτύριο του εγκλεισμού, παραβίασαν το νόμο και πρέπει να πληρώσουν με αυτό τον τρόπο. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή αυτή η αντιανθρώπινη λογική του κράτους όλα τα άλλα -η απομόνωση, τα βασανιστήρια, η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή- είναι απλώς συνέπειες οι οποίες δικαιολογούνται από την παραβίαση του νόμου και μπροστά στις οποίες οφείλει να κλείνει τα μάτια κάθε “νομοταγής πολίτης”. Λίγη σημασία έχουν ερωτήματα όπως: ποιοι φτιάχνουν αυτό το νόμο, τι αντιπροσωπεύει αυτός ο νόμος, τι οδηγεί ορισμένους ανθρώπους να τον παραβιάσουν, είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο;

Για μας όμως η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι δεδομένη…κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, κάθε κοινωνική παθογένεια, κάθε κοινωνική δυσαρμονία αποτελεί έκφανση και συνέπεια αυτού του άδικου συστήματος. Είναι ξεκάθαρο πως κάθε νόμος και κάθε κράτος υπάρχει για να διασφαλίζει τα συμφέροντα της άρχουσας μειοψηφίας εις βάρος της εκμεταλλευόμενης πλειοψηφίας. Οι φυλακές χτίζονται από το κράτος, ως φόβητρο για την εμπέδωση της κοινωνικής υποταγής στην εκμετάλλευση και οι φυλακισμένοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (οι όποιες εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας) είναι άνθρωποι κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένοι οι οποίοι απλώς τράβηξαν την σκανδάλη ενός όπλου που γέμισε και έβαλε στα χέρια τους η υπάρχουσα καταπιεστική και εκμεταλλευτική οργάνωση της κοινωνίας. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας και πραγματικής δικαιοσύνης, είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των “εγκλημάτων” από τα οποία δήθεν μας προστατεύει ο νόμος και η φυλακή, θα εξέλειπαν. Σε μια τέτοια κοινωνία, ο νόμος και η φυλακή, θα ήταν περιττά.

Αν θέλουμε λοιπόν να εξαλειφθεί οριστικά το έγκλημα και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, θα πρέπει να αγωνιστούμε για την καταστροφή της πολιτικής καταπίεσης και της οικονομικής εκμετάλλευσης⋅ του κράτους, του κεφαλαίου και κάθε μορφής εξουσίας.

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

 

Υ.Γ.: Μετά την παρέμβαση, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε κι άλλος θάνατος κρατουμένου, ενός μετανάστη ο οποίος αυτοκτόνησε στα κρατητήρια του Α.Τ. Κισσάμου Χανίων, ενώ επρόκειτω να απελαθεί.