ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

Final_logo2Την Τετάρτη 09/12 έγιναν πράξη από τα ΜΑΤ οι απειλές της κυβέρνησης για εκκένωση της Ειδομένης από τους μετανάστες και τις μετανάστριες, σύμφωνα πάντα με τις συνεχείς υποδείξεις των “Ευρωπαίων εταίρων”.

 Οι τελευταίοι απειλούσαν εδώ και αρκετές μέρες ότι αν δεν αποδείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της, υπάρχει κίνδυνος ως και εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη των χωρών του Σένγκεν («ζώνη ελεύθερης διακίνησης»).

 Από το πρωί το σκηνικό στην Ειδομένη βρωμούσε “δημοκρατία”: Κλοιός χιλιομέτρων, μπάτσοι να αδειάζουν τις σκηνές, να επιβιβάζουν με το ζόρι τους μετανάστες στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στην Αθήνα, ξύλο σε όποιον αρνιόταν να εγκαταλείψει τις σκηνές, προσαγωγές σε μέλη του No Βorder, ενώ δείχνοντας για ακόμη μια φορά τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, αυστηρή απαγόρευση και προσαγωγές σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, αλληλέγγυους, ακόμα και ΜΚΟ να πλησιάσουν στο σημείο. Μετά τους φράχτες, τους ελέγχους στα σύνορα και την «ελεύθερη» διέλευση μόνο των Σύρων, Αφγανών και Ιρακινών, τώρα έρχεται και η εκκένωση να προστεθεί στη λίστα όσων αποδεικνύουν ότι ο διαχωρισμός “προσφύγων” και “μεταναστών” -που συστηματικά προωθούσε η κυριαρχία τους τελευταίους μήνες, με σκοπό το διαχωρισμό όσων η Ευρώπη χρειάζεται για φτηνό, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και όσων για ακόμα μία φορά περισσεύουν για τα αφεντικά- έγινε από προπαγάνδα, πράξη.  

 Από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέφαμε καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις του. Τώρα που η “κυβέρνησης της αριστεράς” δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, το πρόσωπο αυτό δεν μας είναι ξένο: το είχαμε συνηθίσει από όλες τις κυβερνήσεις, σοσιαλιστικές, δεξιές, και τα δύο μαζί, οικουμενικές και τα συναφή. Μπορεί πλέον να κατανοήσει κι ο τελευταίος “αισιόδοξος” ότι η ελπίδα πέθανε οριστικά.

 Η εκκένωση της Ειδομένης -μια ωμή έκφραση της καθημερινής αντιμεταναστευτικής πολιτικής- δημιουργεί δεδικασμένο. Στην Ελλάδα του μνημονίου το κατασταλτικό πλαίσιο όλο και οξύνεται και η κατάσταση εξαίρεσης όλο και επεκτείνεται. Και είναι η «κυβέρνηση της αριστεράς» που εφαρμόζει τις πολιτικές αυτές πάνω στους μετανάστες, οι οποίοι, όπως και κάθε άνθρωπος ζητάει το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή και την ελεύθερη μετακίνηση – η ίδια που επιστρατεύτηκε από το κεφάλαιο να περάσει τα μνημόνια, να διαλύσει το ασφαλιστικό και τόσα άλλα.

 Φαίνεται πια σε όλους ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη, αριστερή ή δεξιά, θα βρίσκεται απέναντι στους μετανάστες, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, σε όλους μας. Σε αυτή τη συνθήκη, ο μόνος ευνοημένος είναι για ακόμη μια φορά το κεφάλαιο, το οποίο, τον παρόντα χρόνο, δείχνει να χορταίνει από φτηνό, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, κι έτσι αποκλείει από την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας όσους δεν επιθυμεί.

 Η εκκένωση της Ειδομένης είναι η έμπρακτη εφαρμογή μιας ακροδεξιάς ατζέντας, που όλο και διευρύνεται πολιτικά, τροφοδοτούμενη από τον κλιμακούμενο «φόβο της τρομοκρατίας» – στον οποίο όλο και παραπάνω επενδύει η κυριαρχία. Μιας ατζέντας ξενοφοβικής, μισαλλόδοξης, ακροδεξιάς, που δε γνωρίζει ιδεολογικά σύνορα μεταξύ των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών κρατών.

 Φράχτες, στρατόπεδα, εκκενώσεις, εκτοπισμοί, ξύλο, κράτος ασφάλειας, περιστολή πολιτικών δικαιωμάτων, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, καθεστώτα εκτάκτου ανάγκης, συνθέτουν την πραγματική εικόνα της Ευρώπης, που είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έπλαθαν στο μυαλό τους οι θιασώτες της ευρωπαϊκής αριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας.

 Όπως πάντα, έτσι και τώρα, το αναρχικό κίνημα, στην Ελλάδα και παντού, θα βρίσκεται πάντα απέναντι σε όσους τσαλαπατάνε ανθρώπινες ζωές. Στους ίδιους δρόμους με τους μετανάστες, στους ίδιους χώρους εργασίας, σε κοινούς αγώνες, πίσω από τα ίδια οδοφράγματα. Για μια αταξική κοινωνία, για τον κομμουνισμό και την αναρχία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΜΑΖΙ “ΝΤΟΠΙΟΙ” ΚΑΙ “ΞΕΝΟΙ”

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Αναρχική Ομοσπονδία

12 Δεκέμβρη 2015