Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους της Κατάληψης Δέλτα

Στις 12/9/2012 κουστωδία πάνοπλων μπάτσων εισβάλλει στην κατάληψη Δέλτα, συλλαμβάνει 10 συντρόφους/ισες και σφραγίζει το κτίριο. Τις επόμενες ημέρες το κράτος σε μια στρατηγικής σημασίας επίδειξη πυγμής θα διαδόσει μέσω των Μ.Μ.Ε. τις εικόνες των ΕΚΑΜ να εφορμούν, προς τρομοκράτηση και παραδειγματισμό όσων σκέφτονται να σηκώσουν κεφάλι· παράλληλα, ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης θα δηλώσει ότι η εκκένωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωθυπουργική εντολή, τονίζοντας έτσι την σημασία της καταστολής στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και την επικοινωνιακή διαχείρησή της με στόχο την κοινωνική της εμπέδωση.
Το κτίριο της Δέλτα κατελήφθη το 2007 μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Μέσα στα πέντε χρόνια ζωής της κατάληψης συναντήθηκαν άνθρωποι, οργανώθηκαν αγώνες, στήθηκαν υποδομές, και αντιστάσεις, ζυμώθηκαν ιδέες, εξερευνήθηκαν τρόποι και δρόμοι για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα της εκκένωσης και την εκ νέου εγκατάλειψη του κτιρίου μέχρι σήμερα.
Οι καταλήψεις είναι ένα ακόμα μέσο αντίστασης και δημιουργίας, μία ακόμα εστία ελευθερίας, όπου αυτοοργανωμένα και έμπρακτα προτάσσεται η ρήξη με τον παλιό κόσμο και τις “αξίες” του. Στην εξατομίκευση, το φόβο, την υποταγή, αντιπαραβάλλουν τη συλλογικοποίηση, τη μαχητικότητα και τη ριζοσπαστικοποίηση. Οι καταλήψεις αποτελούν όπλο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, γι’ αυτό και κάθε επίθεση προς αυτές θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίθεση προς κάθε καταπιεσμένο/η και εκμεταλλευόμενο/η.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό 8 εκ των συλληφθέντων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΕΛΤΑ

Συγκέντρωση : Πέμπτη 12/3 στις 9:00, δικαστήρια Θεσ/νίκης