Αντιφασιστική / Αντεθνικιστική συγκέντρωση

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών έχει κάνει την εμφάνισή του ο εθνικιστικός συρφετός αυτής της πόλης με μια σειρά από εθνικιστικές μαζώξεις και πορείες, έχοντας διαπράξει ήδη μια σειρά επιθέσεων σε ομοφιλόφιλους, μετανάστες, διαφορετικούς, ενώ βεβήλωσαν και το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Οι φασίστες μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, όπως και στα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου, στηριζόμενοι στο πλήθος των -κατά τα άλλα- φιλήσυχων και απαθών μπροστά στη λεηλασία της ζωής τους, πατριωτών μικροαστών, οι οποίοι αποτελούν την θάλασσα μέσα στην οποία οι πρώτοι, μπορούν να κολυμπούν ανενόχλητοι και ασφαλείς.

Είναι αυτή η χρήσιμη μάζα ηλιθίων που κάνει τους κάθε λογής εξουσιαστές, μικρά και μεγάλα αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους αφού εξυπηρετεί ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, πέραν του αποπροσανατολισμού των από τα κάτω και της επιβεβαίωσης της εθνικής ενότητας, δηλαδή της διαταξικής ειρήνης, προς όφελος κράτους και κεφαλαίου.

Εμείς οι αναρχικοί και αναρχικές ως αναπόσπαστο κομμάτι των από τα κάτω αυτής της κοινωνίας, έχοντας συνείδηση των πραγματικών μας συμφερόντων –των ταξικών- αλλά και των αληθινών μας εχθρών –το κράτος και το κεφάλαιο- δεν έχουμε καμία διάθεση να συνάψουμε ανακοχή με τα φαντάσματα του παρελθόντος και όσους τα στηρίζουν, τα ανέχονται και τα υποθάλπουν. Δεν έχουμε καμία διάθεση να αφήσουμε τους δρόμους και τις πλατείες μας να κυριευθούν από τον φόβο, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες, όμως, δεν αφορά κάποιους “ειδικούς” του αντιφασισμού, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές ή άλλους. Αφορά όλους τους καταπιεσμένους και  εκμεταλλευόμενους, όλους τους περιττούς και αποκλεισμένους, όλους όσους δεν θέλουν να μείνουν άπραγοι μπροστά στη φασιστική απειλή, όσους και όσες ασφυκτιούν με τις κραυγές μίσους και τα εθνικιστικά παραληρήματα, όσους και όσες δεν δέχονται την προοπτική να μετατραπεί η κοινωνία σε ένα μεγάλο στρατόπεδο, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους.

Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες την Κυριακή 1/7, στις 18:00, στο πάρκο έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην αντιφασιστική / αντεθνικιστική συγκέντρωση για να ορθώσουμε ένα μαχητικό ανάχωμα ενάντια σε όσους και όσες ονειρεύονται ολοκαυτώματα και πογκρόμ, ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7 στις 18:00, στο πάρκο του Ε.Κ.Θ.

 

 

αναρχική συλλογικότητα | Άνω Θρώσκω