ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


“ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ”

Στις 27 Μαρτίου 2018, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της “αντιτρομοκρατικής” Ιωάννης Αγγελής, άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης με την οποία ο Τάσος Θεοφίλου είχε κηρυχθεί αθώος τον Ιούλιο του 2017, για την γνωστή υπόθεση της ένοπλης ληστείας στην Πάρο το 2012. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, ο Τ. Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιζητεί το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα μέσω της αίτησης του Αντεισαγγελέα είναι να φυλακιστεί εκ νέου ο Θεοφίλου μέχρι να βρεθεί η σύνθεση δικαστηρίου που τελικά θα τον καταδικάσει.

Πέντε χρόνια εγκλεισμού, διώξεων και μιντιακής διαπόμπευσής του ως τρομοκράτη χωρίς κανένα απολύτως ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του πέραν της πολιτικής του ταυτότητας και δράσης ως αναρχικός κομμουνιστής, δεν ήταν αρκετά για τους διωκτικούς μηχανισμούς. Η άσκηση αναίρεσης σηματοδοτεί την προσπάθεια αποκατάστασης του κύρους της “αντιτρομοκρατικής” και των πολιτικών της προϊσταμένων το οποίο δέχθηκε πλήγμα μετά την αθωωτική απόφαση καθώς αποκάλυψε την εκδικητικότητα του κράτους και των μηχανισμών του αλλά και τις σκευωρίες που αυτό εξυφαίνει προκειμένου να καταστείλει και να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε αφορά προσωπικά τον Τ.Θ., αλλά αντανακλά την γενικότερη κατασταλτική στρατηγική του κράτους που συνιστά ένα καθεστώς εξαίρεσης εναντίον όσων αντιμάχονται την καπίεση και την εκμετάλλευση, από τους διωκόμενους αναρχικούς που κατηγορούνται ως “ατομικοί τρομοκράτες” έως ολόκληρες κοινωνίες που αντιστέκονται στην λεηλασία του τόπου τους (Σκουριές) και από τους μετανάστες που εξεγείρονται ενάντια στον εγκλεισμό τους έως τους φυλακισμένους ένοπλους αντάρτες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ
ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ

5/5 στις 11:00, ΚΑΜΑΡΑ

11/5 στις 12:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ