Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση 21/1

Η Ιστορία έχει προ πολλού αποφανθεί. Ο φασισμός με οποιαδήποτε πολιτική ρητορική και αν εκφράζεται συνιστά ανελευθερία.
Αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας του κράτους και του καπιταλισμού, νομιμοποιεί και διαιωνίζει τις συνθήκες καταπίεσης, ανισότητας, εξουσίας. Μέσω της δαιμονοποίησης του “διαφορετικού” που υποτίθεται ότι κάθε φορά απειλεί το φαντασιακό μιας δήθεν καθαρότητας και ανωτερότητας, επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων από το να αναγνωρίσουν και να πολεμήσουν αυτούς που πραγματικά τους εκμεταλλεύονται και τους καταπιέζουν : τους κρατιστές, τα μικρά και μεγάλα ντόπια και ξένα αφεντικά και τα συστημικά τους δεκανίκια.

Ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε ως αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού αγώνα τον αντιφασιστικό αγώνα, γι’ αυτό και δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά μιάσματα.

Μέσα σε αυτά τα πλάισια, συλλογικότητες, αντιφασίστες/στριες, αναρχικοί/ές οργανώθηκαν άμεσα, ενάντια σε κάλεσμα για συγκέντρωση της εθνικιστικής νεολαίας το Σάββατο 21/11, σε μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια τους να ξεμυτήσουν από τα λαγούμια τους, καθιστώντας αυτονόητο το ότι φασίστες, ρατσιστές, ξενοφοβικοί δεν έχουν χώρο σ’ αυτήν την πόλη.
Αντιφασιστικές παρεμβάσεις-περιπολείες και η μαζική συγκέντρωση και πορεία, έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα.
Τσακίζουμε το φασισμό στο δρόμο, σε πλατείες και γειτονιές.
Τα θρασύδειλα ανθρωποειδή δε, πέραν του ότι δεν φάνηκαν πουθενά, παραμέντοντας στις τρύπες τους, διέψευσαν εκ των υστέρων ιντερνετικά ακόμη και το ίδιο τους το κάλεσμα.

Ο κόσμος της ελευθερίας για τον οποίο αγωνιζόμαστε θα οικοδομηθεί πάνω στα συντρίμια κάθε μορφής κράτους, οικονομικού και κοινωνικού προνομίου, εξουσίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ