ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ EROL ΚΑΙ ANDREA

actionΣτις 23 Αυγούστου, με αφορμή την ευρωπαïκή συνάντηση κινημάτων για τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, διοργανώνεται πορεία προς τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο όρος Κάκαβος. Ξεσπούν για ώρα συγκρούσεις με την αστυνομία που φυλάει το εργοτάξιο και οι διαδηλωτές απωθούνται μέχρι τα οχήματά τους. Οι μπάτσοι εγκλωβίζουν ένα απο τα λεωφορεία των διαδηλωτών και συλλαμβάνουν 78 άτομα. Οι 74 αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δίκη με την αρχική κατηγορία της στάσης να μετατρέπεται σε διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ στους άλλους 4, που αρνούνται και τη λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, προστίθεται η απείθια και παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες βρίσκονται και δύο σύντροφοι. Οι Erol και Andrea, δύο σύντροφοι με συνεχή και συνεπή παρουσία τόσο στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στη Χαλκιδική όσο και σε άλλα κοινωνικοπολιτικά μέτωπα τον τελευταίο χρόνο, καταδικάστηκαν σε 17 μήνες φυλάκιση με αναστολή και επιβολή του μέτρου της διοικητικής απέλασης. Η δίωξή τους έχει ένα και μόνο στόχο: τον παραδειγματισμό όσων η ανυποχώρητη στάση τους, δεν κάμπτεται ούτε με διώξεις, ούτε με φυλακίσεις.

Στην τωρινή συνθήκη αναβαθμίζονται οι βασικοί πυλώνες της καπιταλιστικής επιβολής μέσω της λεηλασίας της φύσης προς χάριν της απρόσκοπτης «οικονομικής ανάπτυξης». Όμως η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ στήνει ένα ακόμα προεκλογικό σόου πριν την οριστική της κατάρρευση. Δια στόματος του υπουργού Π. Σκουρλέτη αναγγέλει την παύση των εργασιών εξόρυξης στοχεύοντας την αποκλιμάκωση της έντασης ενόψει των διαδηλώσεων. Οι συγκρούσεις έξω απο τις εγκαταστάσεις του Μπόμπολα είναι αυτές που θα ανατρέψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Τη στιγμή που οι κρατούμενοι σύντροφοι δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της απέλασης, νέες κλήσεις για καταθέσεις έρχονται σε διαδηλωτές, των οποίων οι πινακίδες των αυτοκινήτων καταγράφηκαν απο τους μπάτσους στην διαδήλωση της 23ης Αυγούστου.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη στις 9:30, στο διοικητικό πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 2) όπου και εξετάζεται η αίτηση αντίρρησης της κράτησης των 2 συντρόφων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», κατάληψη Terra Incognita, συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή, αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο, αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός, αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, σύντροφοι-ισσες