ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

jtja9h7kΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΠΕΡΚΜΑΝ

1/6/1917

Η τυραννία πρέπει να αντιμετωπιστεί εξ’ αρχής. Η απολυταρχία, από τη στιγμή που εδραιώθηκε στο θρόνο της, είναι δύσκολο να απομακρυνθεί.
Αν πιστεύεις ότι η Αμερική εισέρχεται στον πόλεμο “για να προστατεύσει τη δημοκρατία”, τότε γίνε άντρας και εθελοντής.
Αλλά αν δεν ξέρεις τίποτα, τότε θα πρέπει να μάθεις πως ο θρήνος της δημοκρατίας είναι ένα ψέμα και μια παγίδα για τους ανεγκέφαλους. Θα πρέπει να ξέρεις πως ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι συνώνυμος με τη δημοκρατία, και ότι η Αμερική δεν ήταν ποτέ μια πραγματική δημοκρατία, αλλά αποτελεί τη χυδαιότερη πλουτοκρατία του πλανήτη.
Εάν μπορείς να δείς, να ακούσεις, να αισθανθείς και να σκεφτείς, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο βασιλιάς «Δολάριο» κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι ληστεύονται και υφίστανται εκμετάλλευση σε αυτή τη χώρα, στο όνομα των αφεντικών.
Εάν δεν είσαι κωφάλαλος και τυφλός, τότε γνωρίζεις ότι η αμερικανική αστική δημοκρατία και ο καπιταλιστικός πολιτισμός είναι οι χειρότεροι εχθροί της εργασίας και της προόδου, και ότι αντί να τους προστατεύεις, θα πρέπει να βοηθήσεις στην πάλη για την καταστροφή τους.
Εάν το γνωρίζεις αυτό, θα πρέπει να γνωρίζεις επίσης ότι οι εργάτες της Αμερικής δεν έχουν εχθρούς, τους εργάτες των άλλων χωρών. Μάλιστα, οι εργάτες της Γερμανίας υποφέρουν τόσο από τους εκμεταλλευτές και τους ηγεμόνες τους όσο και αυτοί της Αμερικής. Θα πρέπει να ξέρεις ότι τα συμφέροντα των εργατών είναι τα ίδια σε όλες τις χώρες. Η υπόθεσή τους είναι διεθνής.
Γιατί λοιπόν να σφάζει ο ένας τον άλλον;
Οι εργάτες της Γερμανίας εξαπατήθηκαν από τους κυβερνώντες τους, φόρεσαν στολή και διαπράττουν φόνους. Έτσι έχουν εξαπατηθεί και οι εργάτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας. Αλλά γιατί θα έπρεπε εσείς άντρες της Αμερικής, να αφήσετε τους εαυτούς σας να εξαπατηθούν, οδηγώντας σας στο να
δολοφονήσετε ή στο να δολοφονηθείτε;
Εάν το αίμα σας πρέπει να θυσιαστεί, ας είναι για την υπεράσπιση των δικών σας συμφερόντων, στον πόλεμο των εργατών ενάντια στους σφετεριστές τους, για τον σκοπό της αληθινής ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

[ ΠΗΓΗ ]