ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΙΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ;

Άνομοι είναι αυτοί που καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ζούν στην εξαθλίωση, την πείνα και την φτώχεια, αφού λήστεψαν όλα όσα τους ανήκουν.

Άνομοι είναι αυτοί που με τους νόμους της δημοκρατίας τους καταληστεύουν και λεηλατούν ζωές· αυτοί που την εκμετάλλευση την έκαναν όρο ζωής μας.

Άνομοι είναι αυτοί που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, πατώντας στις ανάγκες μας.

Άνομοι είναι οι τραπεζίτες και οι κρατιστές που χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς μετατρέπουν τους ανθρώπους σε αναλώσιμα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Άνομοι είναι αυτοί που ανήγαγαν την ιδιοκτησία και τα χρήματα σε ιερό και απαράβατο νόμο.

Άνομοι είναι οι ταξικοί μας εχθροί που κλέβουν το χρόνο, τον ιδρώτα, τα όνειρά μας για να πλουτίζουν από τη δυστυχία μας.

Άνομοι είναι όσοι αντλούν κομματική υπεραξία από κοινωνικούς αγώνες που δίνουν άλλοι και θέλουν να καρπωθούν τις δάφνες.

Άνομοι είναι αυτοί που δημιουργούν συνθήκες καταπίεσης, που εκχυδαΐζουν  τη ζωή, που προσπαθούν να καθυποτάξουν όσους/ες τολμούν να αμφισβητούν την αλαζονική “παντοκρατορία” τους.

Άνομοι είναι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία πως όλοι/ες, όσοι/ες αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, αδικία, καταπίεση, εξουσία, είναι εχθροί της.

Άνομοι είναι αυτοί που θέλουν να μας πείσουν πως δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς αυτούς και την εξουσία τους, που τολμούν να ισχυρίζονται πως η κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

ΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ:

Όσοι/ες συλλογικοποιούν αυτοοργανωμένα τις ανάγκες τους από την τροφή, τη στέγαση μέχρι και την ψυχαγωγία…

Όσοι/ες προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητά τους, αντανάκλαση των ιδανικών τους…

Όσοι/ες πιστεύουν ότι η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, ούτε προνόμιο του “καλλιτέχνη”, ότι η ψυχαγωγία δεν είναι είδος προς κατανάλωση, ότι η γνώση δεν εγκλωβίζεται στις σχολικές αίθουσες…

Όσοι/ες θεωρούν ότι ο έρωτας δεν είναι εμπόρευμα, ότι η αγάπη δεν είναι ιδιοκτησία, ότι οι “ανθρώπινες” σχέσεις πρέπει να παραμένουν Ανθρώπινες…

Όσοι/ες θεωρούν ότι μια κοινωνία χωρίς εξουσία, καταπίεση, εκμετάλλευση δεν είναι χίμαιρα, αλλά είναι η μόνη που αρμόζει στον άνθρωπο…

Όσοι/ες τολμούν να αμφισβητούν το σύνολο ενός θεσμικού και εθιμικού οικοδομήματος που παράγει αναξιοπρέπεια και υποδούλωση…

Όσοι/ες δεν αναγνωρίζουν εθνικούς, έμφυλους και φυλετικούς διαχωρισμούς παρά μόνο ταξικούς…

Όσοι/ες επιλέγουν συνειδησιακά να στέκονται στο πλευρό των καταπιεσμένων ενάντια σε κάθε αδικία…

Όσοι/ες αγωνίζονται για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση…

ΤΟΤΕ ΝΑΙ! ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Για να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή PDF. πατήστε εδώ